Winkeldief gepakt dankzij alerte burgers

2018-01-09 22:19:43

De politie kreeg een melding binnen dat een man staande gehouden werd wegens diefstal bij de Lidl aan de Zijveld in Beneden leeuwen.

Agenten zijn onmiddellijk naar de melding gegaan. Ter plaatsen aangekomen bleek dat een buurtbewoner 2 mannen van het erf van zijn buren had zien lopen. Hij herkende de mannen niet riep hen waarop ze gelijk weg renden richting een geparkeerde auto aldaar. De buurtbewoner kon 1 man nog onderscheppen en hield hem staande tot de politie kwam.

De man had een vuilniszak bij zich met daarin goederen van de Lidl. De bedrijfsleider herkende inderdaad deze goederen als goed welk hij in zijn winkel verkoopt. De andere verdachte(n) en de weggereden auto zijn helaas nog spoorloos.

Lokaal nieuws

17-jarige met hennep en geld aangehouden bij VV Leones

Beneden-Leeuwen - Zaterdag 14 juli heeft de politie rond 23:00 een 17-jarige jongen aangehouden op het voetbalterrein van VV Leones. Bij onderzoek naar de identiteit van de 17-jarige jongen werd een hoeveelheid van meer dan 5 gram hennep aangetroffen wat het toegestane limiet overschrijd. Naast de hoeveelheid hennep is er ook een behoorlijk geldbedrag aangetroffen. De jongen is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Tiel, het zorgkader is door de politie geïnformeerd. Vijf andere jongeren hebben een waarschuwing gehad inzake het betreden van het voetbalterrein, buiten de toegestane tijden en zonder begeleiding.

Lees verder...
Pony in de sloot in Beuningen [ Foto+Video]

Beuningen - De brandweer is zaterdagavond om 18:15 gealarmeerd voor een dier in de problemen in de Dwars Hommelstraat in Beuningen. Het ging om een pony die in een sloot was beland en niet op eigen kracht eruit kon. Met behulp van een mobiele kraan kon de verzwakte pony uit de sloot getakeld worden. Hoe dat de pony in de sloot terecht was gekomen is niet bekend.

Lees verder...
21-jarige trucker Swen blust bermbrand [ Video ]

Niftrik - Afgelopen dinsdag woedde er op de A50 bij Niftrik een bermbrand toen de 21-jarige Swen van Sommeren langs kwam twijfelde die geen moment. Hij reed met een betonmix en had daarom ook 600 liter bij zich. Hij zette de bluswerkzaamheden in en ook kreeg hij hulp van zijn collega Nick Thomassen die achter hem reed. Toen de brandweer aankwam had Swen de brand al geblust. De brandweer was er echter niet voor niets, want even later was er zo een 150 meter verder ook een bermbrand ontstaan waar de brandweermannen op af konden. Het hele gebeuren is gefilmd en gaat viraal op social media. Vanuit alle kanten wordt er lof uitgesproken naar de mannen van Meso Transport.

Lees verder...
Op vakantie? Check eerst of u nog een boete heeft openstaan!

Nederland - De vakantieperiode breekt bijna aan. U hebt een mooie reis geboekt. U vertrekt misschien wel met het vliegtuig naar een tropische bestemming, of u gaat met de caravan naar Italië. Wilt u onbezorgd op reis? Check dan voor vertrek of u nog een boete heeft openstaan en voorkom dat uw vakantie in duigen valt! Stel, u komt met uw auto terecht in een grote verkeerscontrole. Of een motoragent houdt u staande met uw camper. De politie kijkt dan of u gesignaleerd staat in het Opsporingsregister. De Koninklijke Marechaussee controleert dat bij reizigers op de lucht- en zeehavens. Vervolgens blijkt dat u in het register staat omdat u een geldboete heeft openstaan, DNA-materiaal moet afstaan of een vrijheidsstraf moet uitzitten. Daar gaat uw vakantie. Want u moet eerst nog een straf van drie weken uitzitten. Of uw camper wordt in beslaggenomen. Of u mist uw boot of vliegtuig omdat u eerst nog een boete moet betalen. Zorg ervoor dat u minimaal een week voor vertrek uw signalering heeft afgehandeld. Zo komt u onbezorgd door elke controle. Hoe weet ik of ik gesignaleerd sta? U kunt zelf nakijken of er nog verkeersboetes openstaan via de website van het CJIB. Klik op Digitaal Loket. U hebt dan wel een DigiD-code nodig. Meestal kunt u de boete direct betalen via iDEAL of een gespreide betaling aanvragen. U kunt via www.cjib.nl/ik-wil-weten-wat-ik-moet-betalen een overzicht opvragen van alle openstaande verkeersboetes en strafrechtelijke vorderingen (denk aan strafbeschikkingen, boetevonnissen, schadevergoedingsmaatregelen, transacties en ontnemingsmaatregelen). Het overzicht wordt naar uw Berichtenbox verstuurd, of u ontvangt het overzicht per post als u geen DigiD-code heeft. Als u het overzicht per post ontvangt, kunt u een geldboete niet met iDEAL betalen. U kunt het bedrag zelf overmaken, of u kunt zich melden op het politiebureau. Als u de boete op het politiebureau betaalt kan de politie uw signalering ook meteen verwijderen uit het Opsporingsregister. Het kan zijn dat u nog andere geldboetes moet betalen, DNA moet afstaan of een straf moet uitzitten. Meldt u zich dan met een geldig legitimatiebewijs op een politiebureau bij u in de buurt. Als er geen zaken meer openstaan in het Opsporingsregister kunt u met een gerust hart op vakantie!

Lees verder...
Brandweer in actie voor kleine "stormschade"

Afferden - De brandweer is vrijdagavond om 21:09 gealarmeerd voor een incident aan de Koningstraat. Een grote tak was van een populier gevallen. De brandweer heeft de tak verwijderd en de boel veilig gesteld. De reden dat de tak van de populier was gevallen komt door de droogte. De populier zal dan dan ook verwijderd gaan worden door de gemeente.

Lees verder...
Bekijk al het
lokale nieuws
Tips banner

Landelijk nieuws

Brand in sporthal in Renswoude

Renswoude - woensdagmiddag is de brandweer groots uitgerukt voor een brand in een sporthal aan de Hokhorst in Renswoude. Een bedrijf was dakleer aan het branden waarna de brand ontstond Tijdens de bluswerkzaamheden zijn er een aantal kleine ontploffingen geweest. Of dit komt door de asbest is niet duidelijk. Een aantal huizen dat dicht tegen de sporthal is aangebouwd, zijn ontruimd. Bewoners wordt geadviseerd om ramen en deuren dicht te houden

Lees verder...
28-jarige Boguslaw Wladyslaw Suska uit Breda vermist

Vermist sinds 11 juli , de 28-jarige Boguslaw Wladyslaw Suska uit Breda. De heer Suska is een Poolse man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij is omstreeks 14:30 uur in verwarde toestand vertrokken uit de GGZ kliniek Breburg aan de Muiderslotstraat 150 in Breda. Sindsdien is niets meer van hem vernomen. Omschrijving van meneer: - Blank - Donker kort geschoren haar - Diverse schrammen op het hoofd - Verwondingen aan de onderarmen - Blauwe blouse en zwarte trainingsbroek Naam: Boguslaw Wladyslaw Suska Geboortedatum: 01-11-1989 Huidige leeftijd: 28 Lengte: 180 cm Haarkleur: Donker Geslacht: Man Hebt u informatie over deze vermissing? Of heeft u de heer Suska gezien? Benader hem niet zelf. Neem contact op met de politie via 0800-6070.

Lees verder...
Brand in bedrijfsverzamelgebouw Binderskampweg

Nijmegen - Gistermiddag is omstreeks vijf uur brand uitgebroken in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Binderskampweg. De brandweer heeft de brand geblust. Medewerkers van een bedrijf tegenover het pand hoorde een alarm afgaan. Toen zij gingen kijken zagen ze rook uit het dak van het pand komen. In het pand was niemand aanwezig. Hierop hebben zij de brandweer gealarmeerd. De brandweer rukte met meerdere voertuigen uit. De politie zette een deel van de weg af en hield omstanders op een veilige afstand. De brandweer bluste de brand en bracht enkele verbrande voorwerpen naar buiten. De brand bleef beperkt tot een kleine stapel voorwerpen, wel was er sprake van hevige rookontwikkeling. Omdat de rook via een tussenlaag in het plafond naar meerdere panden trok, heeft de brandweer bij meerdere bedrijven de voordeur geforceerd. Bij meerdere naastgelegen bedrijven is sprake van roetschade. De brandweer heeft de bedrijven geventileerd. Wat de oorzaak van de brand is geweest, is onbekend. Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat er geen onderzoek naar de oorzaak van de brand zal plaatsvinden. Er zijn geen sporen gevonden die duiden op brandstichting. Niemand raakte gewond bij de brand. Bron: Lars Schwachöfer / Nieuws uit Nijmegen

Lees verder...
Handhaving en politie houden verkeerscontroles in Maassluis

Op dinsdag 17 juli hielden handhavers van de gemeente Maassluis en vrijwilligers van de politie diverse algemene verkeerscontroles in Maassluis. Op de Industrieweg, Laan 1940-1945 en de Westlandseweg werden auto's en scooters selectief staande gehouden door de opsporingsambtenaren. Tijdens de controle werd een alcoholcontrole afgenomen en documenten zoals rijbewijs werden gecontroleerd. Er zijn nauwelijks bekeuringen uitgeschreven.

Lees verder...
Stankoverlast in Maassluis komt uit Europoort

Het aantal bij de meldkamer van de DCMR ingediende klachten is inmiddels opgelopen tot 49. De ingediende klachten zijn hoofdzakelijk afkomstig uit Maassluis, Vlaardingen, Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Rotterdam Noord. Het Milieupiket van de DCMR heeft gedurende de dag onderzoek verricht. Uit dit onderzoek blijkt dat de zwavelgeur vermoedelijk is veroorzaakt door één van de in het Europoort gebied gevestigde bedrijven. Op basis van verzamelde procesgegevens dient verder uitgezocht te worden wat de directe oorzaak van de overlast is geweest.

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws