Omstanders pakken winkeldievegge

2018-01-27 20:28:36

Druten – Zaterdagmiddag heeft er een winkeldiefstal plaatsgevonden bij een winkel in het centrum van Druten. De dader ging er vandoor op haar fiets.

Alerte omstanders die werden gealarmeerd door de winkelier gingen direct achter de dader aan. Een aantal straten verderop konden zij de vrouw aanhouden. De vrouw werd overgedragen aan de politie. Ze kreeg een proces-verbaal en de gestolen spullen zijn teruggeven aan de winkelier.

Lokaal nieuws

Auto botst tegen muur

Druten - Vrijdagmiddag 17 augustus is een automobilist tegen een muur aangereden bij de H.H. Ewaldenkerk. In de muur is een flink gat ontstaan. Het ijzeren hekwerk erbovenop is intact en hangt los. De auto raakte ook flink beschadigd. De bestuurder is gecontroleerd door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Hoe het ongeval heeft kunnen ontstaan is niet bekend.

Lees verder...
Controle op het water

Appeltern - Vrijdag 17 augustus is er samen met de landelijke eenheid controle uitgevoerd gericht op snelle motorboten waaronder ook de waterscooters/jetski's op de Gouden Ham. Daarnaast ook op de Maas tussen Lith en Grave. Meerdere snelle motorboten gecontroleerd en over de gehele lijn was alles in orde. Slechts 1 schipper had zijn vaarbewijs en ID niet voorhanden. Echter bij 2 voorvallen waar men aan het waterskiën was bleek slechts de schipper op de boot aanwezig te zijn. Bij het waterskiën moet naast de schipper een persoon, welke minimaal 15 jaar oud is, aanwezig zijn op de boot. Dit voor de veiligheid, dan hoeft de schipper niet achterom te kijken en zijn aandacht voor het snelvaren houden. Verder zagen de agenten dat 1 schipper zijn jacht vast had gelegd met 2 touwen aan de bomen. Dit mag dus niet en de schipper heeft zijn jacht dus netjes voor anker gelegd zoals het hoort.

Lees verder...
Vogelspothuisje in brand

Batenburg - De brandweer is dinsdagavond om 20:42 gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Maasdijk. Een vogelspothuisje stond hier in brand. Toen de brandweer aankwam sloegen de vlammen eruit. De brandweer heeft de brand geblust. Oorzaak van de brand betreft brandstichting. Niemand is gewond geraakt.

Lees verder...
Brandweer gealarmeerd voor stankoverlast

Batenburg - Maandagavond 13 augustus is de brandweer gealarmeerd vanwege stankoverlast aan de Molendijk. De brandweer ging op onderzoek waar de stank vandaan kwam. Het betreffende pand was leeg, maar in een achterliggende garage werd een benzineslang ontdekt die poreus was waardoor er wat benzine was uitgelopen laat de brandweer weten. Het probleem werd verholpen en er werd geventileerd. Hierna kon de brandweer weer terug naar de kazerne.

Lees verder...
Afval gedumpt in Wamel

Wamel - De politie is een berg afval tegengekomen in de berm op de Hommelstraat. Onbekende hebben dit daar gedumpt. De politie is een onderzoek gestart naar de illegale storting en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844.

Lees verder...
Bekijk al het
lokale nieuws
Tips banner

Landelijk nieuws

Meerdere mensen ademen rook in bij brand Sparrendal Maassluis

Op maandagavond 21 augustus moesten de Maassluise brandweerlieden uitrukken naar een melding van een woningbrand aan het Sparrendal in Maassluis. Met drie wagens kwam zij naar de melding toe. In keuken zou een brand hebben gewoed. Een ambulance kwam ter plaatse voor circa drie personen, die rook hadden geïnhaleerd. Er is één persoon met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Een tweede persoon ging ook mee, maar of dat ter ondersteuning van het slachtoffer of wegens gezondheidsredenen was, is niet bekend. De brand heeft op de derde etage van de flat gewoed. De oorzaak is niet bekend.

Lees verder...
Blusdeken vat vlam tijdens bluspoging in Groesbeek

Groesbeek - Een blusdeken heeft vanavond vlam gevat tijdens een bluspoging in een pand van Pluryn aan de Cranenburgsestraat in Groesbeek. Door nog onbekende oorzaak vatte een nog onbekend object vlam dat op een kookplaat was gelegd. Aanwezig begeleiders probeerde het vuur te blussen met een blusdeken, echter vatte die ook vlam. Uiteindelijk hebben zei de brand alsnog kunnen blussen. De opgeroepen brandweer heeft een nacontrole uitgevoerd en het pand geventileerd. De bewoners van het pand moesten enige tijd het gebouw verlaten. Niemand raakte gewond.

Lees verder...
Twee mannen aangehouden in bezit drugs, wapens en inbrekerswerktuig

Arnhem - De politie heeft op zondagochtend 19 augustus op een carpoolplek aan de Europaweg in Arnhem twee mannen aangehouden. Een 33-jarige man uit Wijhe en een een 35-jarige man uit Kampen gedroegen zich verdacht en bleken in het bezit drugs, wapens en inbrekerswerktuig. Beide zijn meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor. Omstreeks 09.00 uur troffen agenten op de carpoolplek aan de Europaweg in Arnhem twee voertuigen aan met daarbij de mannen. De mannen werden gecontroleerd en bleken in het bezit van een hoeveelheid drugs. Hierop werd verder gezocht en troffen agenten wapens en inbrekerswerktuig aan. De twee werden meegenomen naar het politiebureau en zijn ingesloten voor nader verhoor. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Lees verder...
Een slachtoffer overleden na ernstig ongeval

Maastricht - Een van de twee slachtoffers van het ernstig ongeval in Maastricht zondag, is zondagavond overleden. Het gaat om een 72- jarige man uit Maastricht. Hij was degene die op de fiets zat en in botsing raakte met een 43-jarige motorrijder uit Maastricht. Het ongeluk gebeurde zondagavond rond 19.30 uur op de Veliahof. De motorrijder raakte bij dit ongeval ook zwaar gewond.

Lees verder...
Brandweer redt man uit woning met gaslek

Leeuwarden - Zondagavond is de brandweer gealarmeerd voor een gaslekkage in een woning aan de Auke Stellingwerfstraat. Een man kon uit de woning worden gered. De man had geprobeerd om zelf de gaskraan dicht te draaien, maar was onwel geraakt. De brandweer heeft de man uit de woning gehaald. Ambulancepersoneel hebben de man gecontroleerd en behandeld, hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De brandweer heeft de gaskraan dicht kunnen draaien en de woning geventileerd.

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws