blogname

112
westmaasenwaal.nl

De nieuwsgroep
voor Nederland!
Er zijn bij de politie een hoop wijzigingen doorgevoerd wat onder andere in heeft gehouden dat er meer wijkagenten zijn bij gekomen in Maas en Waal. Vanaf 1 juli j.l. is het team in Maas en Waal uitgebreid naar 6 wijkagenten. Het is nu niet zo dat de wijkagenten het nu een stuk rustiger gaan krijgen, want het taken pakket is ook flink op de schop gegaan.

Wijkagent Brugt Peper geeft aan: “We zijn nu vaker in onze eigen wijk (en), maar we zullen soms ook minder haastige zaken moeten afbreken voor een PRIO 1 melding” in de regio. De PRIO 1 meldingen (spoed melding) is een van de taken die de wijkagent erbij heeft gekregen, daarnaast wacht er ook recherche werk en het afnemen van aangiftes . Het afnemen van aangiftes zal ook een verandering ondergaan. Er zijn in de gemeentehuizen zo genoemde steunpunten ingericht, waar de agenten de aangiftes kunnen afnemen en afspraken kunnen inplannen. Het is de bedoeling dat de agenten ook steeds vaker op locatie aangiftes zullen afnemen, dus bij u thuis.

Het team zit nog tot 10 september in het politiebureau in Beuningen en daarna zal men gaan verhuizen naar het politiebureau in Wijchen. De verhuizing heeft alles te maken met een pilot voor geheel Tweestromenland. Naast Maas en Waal gaan de wijkagenten van Groesbeek en Beuningen ook naar Wijchen. Het voordeel hiervan is dat alle wijkagenten centraal zitten en de lijnen korter zijn. Waar nu de briefing dagelijks gaat via de hedendaagse technologie met conferentieapparatuur (camera’s) zal het makkelijker gaan worden als iedereen in één ruimte bij elkaar is. Dit houdt niet in dat Maas en Waal hun wijkagenten moet gaan missen. Ze moeten alleen een stukje verder gaan rijden.

De wijkagenten die actief zijn in Maas en Waal:

Wijkagent Martin de Bruin: Dreumel, Alphen en Wamel
Wijkagent Roel van Leeuwen: Appeltern, Maasbommel en Altforst
Wijkagent en motoragent Marcel van Mourik: Boven en Beneden Leeuwen
Wijkagent Brugt Peper: Druten-Zuid en Puiflijk
Wijkagent Josefien Vos: Afferden, Deest en Horssen
Wijkagent Martijn van Raaij: Druten-Noord

00

Landelijk Nieuws