Wijkagenten verhuizen naar politiebureau Wijchen

Er zijn bij de politie een hoop wijzigingen doorgevoerd wat onder andere in heeft gehouden dat er meer wijkagenten zijn bij gekomen in Maas en Waal. Vanaf 1 juli j.l. is het team in Maas en Waal uitgebreid naar 6 wijkagenten. Het is nu niet zo dat de wijkagenten het nu een stuk rustiger gaan krijgen, want het taken pakket is ook flink op de schop gegaan.

Wijkagent Brugt Peper geeft aan: “We zijn nu vaker in onze eigen wijk (en), maar we zullen soms ook minder haastige zaken moeten afbreken voor een PRIO 1 melding” in de regio. De PRIO 1 meldingen (spoed melding) is een van de taken die de wijkagent erbij heeft gekregen, daarnaast wacht er ook recherche werk en het afnemen van aangiftes . Het afnemen van aangiftes zal ook een verandering ondergaan. Er zijn in de gemeentehuizen zo genoemde steunpunten ingericht, waar de agenten de aangiftes kunnen afnemen en afspraken kunnen inplannen. Het is de bedoeling dat de agenten ook steeds vaker op locatie aangiftes zullen afnemen, dus bij u thuis.

Het team zit nog tot 10 september in het politiebureau in Beuningen en daarna zal men gaan verhuizen naar het politiebureau in Wijchen. De verhuizing heeft alles te maken met een pilot voor geheel Tweestromenland. Naast Maas en Waal gaan de wijkagenten van Groesbeek en Beuningen ook naar Wijchen. Het voordeel hiervan is dat alle wijkagenten centraal zitten en de lijnen korter zijn. Waar nu de briefing dagelijks gaat via de hedendaagse technologie met conferentieapparatuur (camera’s) zal het makkelijker gaan worden als iedereen in één ruimte bij elkaar is. Dit houdt niet in dat Maas en Waal hun wijkagenten moet gaan missen. Ze moeten alleen een stukje verder gaan rijden.

De wijkagenten die actief zijn in Maas en Waal:

Wijkagent Martin de Bruin: Dreumel, Alphen en Wamel
Wijkagent Roel van Leeuwen: Appeltern, Maasbommel en Altforst
Wijkagent en motoragent Marcel van Mourik: Boven en Beneden Leeuwen
Wijkagent Brugt Peper: Druten-Zuid en Puiflijk
Wijkagent Josefien Vos: Afferden, Deest en Horssen
Wijkagent Martijn van Raaij: Druten-Noord

00

Tips banner

Landelijk nieuws

Wederom overval in Apeldoorn; deze keer betreft het Trekpleister [VIDEO]

Apeldoorn - Een drogisterij aan het Mercatorplein in Apeldoorn is vrijdagmiddag 22 juni even na 15.00 uur overvallen. Het is niet bekend of er iets is buit gemaakt. De politie is direct een onderzoek gestart. Ook werd een bericht via Burgernet verzonden. De dader ging er na de overval vandoor op een damesfiets met een mandje aan de voorop en een kinderzitje achterop. Het gaat om een man met een licht getinte huidskleur en een slank postuur. De man droeg zwarte kleding en had een zwarte rugzak bij zich. We sluiten niet uit dat de dader van deze overval ook verantwoordelijk is voor de overvallen op winkels in het centrum van Apeldoorn op 13, 16 en 18 juni.

Lees verder...
Brommerrijder onderuit op fietspad langs de Zwolseweg

Apeldoorn - Een brommerrijder is vrijdagochtend ten val gekomen op het fietspad langs de Zwolseweg in Apeldoorn. De jongen kwam volgens een buurtbewoner onder zijn brommer terecht, een voorbijganger schoot te hulp en belde 112. De politie en ambulance waren snel ter plaatse. De jongen is na behandeling ter plaatse met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Wat de reden is dat de jongen ten val is gekomen is niet bekend.

Lees verder...
Scooterrijder lichtgewond na uitwijken voor auto

Nijmegen - Vrijdagmorgen heeft er rond 11:30 een ongeval plaatsgevonden tussen een scooter en auto in de 32e straat van de Malvert. De scooterrijder moest uitwijken voor de automobilist en kwam ten val. Ambulancemedewerkers hebben de scooterrijder ter plaatse behandeld en hij hoefde niet direct mee naar het ziekenhuis.De bestuurder van de scooter is opgehaald door een kennis. De scooter liep schade op en zou later opgehaald worden.

Lees verder...
Auto belandt op de kop na aanrijding

Nijmegen - Vrijdagmiddag zijn de hulpdiensten gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de Groenestraat. Twee auto's kwamen met elkaar in botsing, waarvan er een op zijn kop belandde. Volgens omstanders reed een van de bestuurders uit een parkeerhaven en zag de aankomende auto over het hoofd met de botsing tot gevolg. Ambulancepersoneel hebben de bestuurders onderzocht, maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. Uit een van de auto's was ook een hond gevlucht, maar werd al snel herenigd met het baasje. Een berger heeft de auto overeind getrokken en beide voertuigen afgesleept. De Groenestraat was tijdelijk aan beide kanten afgesloten.

Lees verder...
Traumahelikopter bij melding val van hoogte

Ede - Vrijdagochtend is de traumahelikopter gealarmeerd om het ambulancepersoneel te ondersteunen aan de Fultonstraat in Ede. Een persoon was van een steiger afgevallen. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis in Arnhem gebracht. De arts van de Traumahelikopter is meegegaan met de ambulance. Welke verwondingen het slachtoffer heeft opgelopen is niet bekend.

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws