Omstanders pakken winkeldievegge

2018-01-27 20:28:36

Druten – Zaterdagmiddag heeft er een winkeldiefstal plaatsgevonden bij een winkel in het centrum van Druten. De dader ging er vandoor op haar fiets.

Alerte omstanders die werden gealarmeerd door de winkelier gingen direct achter de dader aan. Een aantal straten verderop konden zij de vrouw aanhouden. De vrouw werd overgedragen aan de politie. Ze kreeg een proces-verbaal en de gestolen spullen zijn teruggeven aan de winkelier.

Lokaal nieuws

Brandweer naar het Pleinstraatje Maasbommel voor nacontrole

Maasbommel - De brandweer is dinsdagavond om 18:29 gealarmeerd voor een nacontrole van een binnenbrand in een woning aan het Pleinstraatje. De brandweer heeft geventileerd, zodat de rook uit de woning was. Hierna is de zaak overgedragen aan stichting Salvage. Zij hebben de bewoners bijgestaan inzake de schade en de vervolgstappen.

Lees verder...
Gestolen auto leidt naar hennepkwekerij

Druten- Op maandag 1 oktober 2018 werd er een personenauto gestolen bij een woninginbraak in Nuenen (Eindhoven). Hierop is er een onderzoek gestart en is deze personenauto later die dag teruggevonden op de Industrieweg te Druten. Op de locatie waar de agenten de personenauto terugvonden troffen zij ook een hennepkwekerij aan. De personenauto is in beslag genomen voor onderzoek en de hennepkwekerij is ontmanteld. Het onderzoek is nog in volle gang. Of er aanhoudingen zijn verricht is niet bekend.

Lees verder...
Scooter gestolen in Beneden-Leeuwen

Beneden-Leeuwen - Donderdagavond tussen 20:30 en 21:30 is er een scooter gestolen bij Clever-fit in Beneden-leeuwen. Het gaat om een mat groene piaggio zip met kenteken DKK-39-H, zie foto. De scooter is te herkennen aan: - LED verlichting in de voorkap - LED achterlichten - 'Vischscooter' op de kentekenplaat Heeft u iets gezien of ziet u de scooter ergens rijden / te koop aangeboden? Neem dan z.s.m contact op met 0621618978 of de politie Gelderland-zuid via 0900-8844.

Lees verder...
Flinke ravage bij aanrijding met vier voertuigen

Dreumel - Donderdagmiddag heeft er rond 17:30 een aanrijding plaatsgevonden op de van Heemstraweg waarbij vier voertuigen betrokken waren. Bij de aanrijding is niemand gewond geraakt, wel raakte de voertuigen zwaar beschadigd en was en een flinke ravage. Verschillende bergers zijn ter plaatse gekomen om de voertuigen af te slepen. De aanrijding was ontstaan bij het wegrijden van de uitrit bij het tankstation. Het overige verkeer ondervond behoorlijke overlast.

Lees verder...
Melding geluidsoverlast leidt naar hennepkwekerij

Deest - Zondag 30 september kwam er bij de politie een melding binnen van geluidsoverlast op de Jan van Weliestraat. De politie ging ter plaatse. De bewoner bleek niet thuis te zien, maar omdat het zo een indringend geluid was, wat al langere tijd gaande was, besloten de agenten binnen te treden om te kijken of het geluid gestopt kon worden. Eenmaal binnen werd een inwerking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij is ontmanteld en de benodigdheden en de planten zijn vernietigd.

Lees verder...
Bekijk al het
lokale nieuws
Tips banner

Landelijk nieuws

Auto belandt op de kop na botsing in woonwijk

Bij een frontale botsing op de Oude Beekbergerweg in Apeldoorn zuid is woensdag aan het einde van de middag een persoon gewond geraakt. Het slachtoffer, is de bestuurder van de op de kop liggende auto. De bestuurster van de Volkswagen polo reed op de Oude Beekbergerweg toen de grijze auto recht op haar af kwam rijden, de vrouw probeerde nog uit te wijken maar kon een botsing niet voorkomen. De bestuurster van de Polo schoot meteen het slachtoffer te hulp, samen met omstanders wist de vrouw het slachtoffer uit het voertuig te halen. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De Oude Beekbergerweg was vanwege de aanrijding enige tijd afgesloten, een berger heeft beide voertuigen afgesleept.

Lees verder...
Nieuwe problemen in beveiligingssoftware ontdekt voor Hoekse Lijn

De opleverdatum van de Hoekse Lijn staat al een tijdje erg onder druk. Recentelijk zijn er opnieuw problemen ontdekt in de beveiligingssoftware, waardoor de opleverdatum mogelijk niet gehaald gaat worden. De metrolijn zou op 5 november 2018 worden opgeleverd. Echter meldt wethouder Visser het volgende: "Er is aantal nieuwe problemen in de software ontdekt dat moeten worden opgelost. De oplossingen hiervan moeten voorafgaand aan de oplevering ook nog door de leverancier van de spoorbeveiliging worden getest. Hiervoor is extra tijd nodig waardoor de opleverdatum van 5 november 2018 onder druk komt te staan." Ook zal de nieuwe Blankenburgverbinding een probleem opleveren voor de lijn. De Hoekse Lijn kruist namelijk de nieuwe verbinding, waardoor er 45 palen moet worden geslagen. Dat leidt nog niet tot uitstel. Volgend jaar moet nog wel het tunneldek van de nieuwe rijksweg worden ingeschoven. Aldus de WOS. De metro's op de Hoekse Lijn zullen niet voor eind januari/begin februari 2019 rijden.

Lees verder...
Traumahelikopter rukt uit voor gevallen man met fiets aan de Westlandseweg in Maassluis

Op woensdagmiddag 17 oktober moesten de politie, ambulance en traumahelikopter uitrukken naar de Westlandseweg in Maassluis. Daar was nabij de Uiverlaan een man met zijn fiets ten val gekomen. Een traumahelikopter landde op een veldje aan de De Vloot. Het traumapersoneel kwam vanaf de helikopter lopend naar het incident. De man was nog aanspreekbaar en had een hoofdwond. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gegaan. Het opstijgen van de traumahelikopter trok veel bekijks.

Lees verder...
Politie zoekt getuigen van poging straatroof op de Koningin Wilhelminalaan in Maassluis

Op dinsdagavond 9 oktober heeft er rond 21:30 uur een poging tot straatroof plaatsgevonden op de Koningin Wilhelminalaan ter hoogte van de 2e zijstraat in Maassluis. De man probeerde vanaf zijn scooter een tas van een vrouw haar schouder te trekken. Na het incident is de verdachte gevlucht in de richting van station Maassluis. Er is een vrij duidelijk signalement bekent van de dader. Het betrof een man, negroïde uiterlijk, vermoedelijk Antilliaans of Surinaams, ongeveer 35 jaar, rond de 1.75 meter lang, droeg een afrokapsel wat aan de zijkanten en achterkant was opgeschoren. Daarnaast droeg hij een zwarte broek en zwarte schoenen. Hij reed op een zwarte scooter. Aldus de politie. Als u iets is opgevallen waarvan u vermoedt dat dit te maken heeft met deze roof, neem dan direct contact op met de politie via 0900-8844. Alle informatie is welkom, ook details waarvan u misschien denkt dat ze niet belangrijk zijn! Als u de informatie anoniem wilt doorgeven kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Lees verder...
17-jarige Leonie Meeuwis vanuit Geffen vermist

Vermist sinds 13-10 vanuit Geffen de 17-jarige Leonie Meeuwis Leonie is op zaterdag 13 oktober 2018, om 18.00 uur, mogelijk per fiets vertrokken vanaf haar verblijfadres te Geffen. Leonie is 152 cm lang, heeft een normaal postuur, donkerbruin haar en een blanke huid. Zij droeg een zwart jurkje. Naam: Leonie Meeuwis Geboortedatum: 20-02-2001 Huidige leeftijd: 17 Lengte: 152 cm Haarkleur: Bruin Oogkleur: Bruin Geslacht: Vrouw

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws