22-jarige gooit bierflesjes naar carnavalswagen en publiek

2018-02-11 15:55:48

Alphen – Zaterdagavond is een 22-jarige inwoner van Wamel aangehouden nadat hij bierflesjes had gegooid naar publiek en naar een carnavalswagen meldt wijkagent Martin de Bruin.

Het publiek bij de carnavalsoptocht in Alphen zorgde ervoor dat de verdachte niet kon wegkomen.

Lokaal nieuws

Illegaal vuurwerk aangetroffen bij kluisjescontrole Pax Christi

Druten/Beneden-Leeuwen - De politie heeft in samenwerking met het Pax Christi College kluisjescontrole gehouden op drie locaties van de school. De controle was gericht op vuurwerk, drugs en wapens. Drugs en wapens werden niet aangetroffen, wel vond men in een kluisje van één leerling illegaal vuurwerk. Het vuurwerk is in beslag genomen en zal worden voor vernietigd. De leerling kan een straf tegemoet zien via bureau HALT. De controle is gehouden om een veilige plek te behouden waar de jongeren kunnen leren. Daarom zet het Pax Christi samen met de politie zich in met dit soort controles.

Lees verder...
Brandweer voert metingen uit op Middelveld

Druten - De brandweer is maandag aan het einde van de middag gealarmeerd voor een meting aan het Middelveld. Er was kortsluiting ontstaan bij een gasleiding. De brandweer heeft metingen verricht en is hierop gaan handelen. De brandweer is met ademlucht een huis ingegaan om de leiding schoon te blazen, zodat Liander het verder kon overnemen. De stoep ligt open om het probleem in de grond te verhelpen. De gele pvc buis van de gasleiding is zwartgeblakerd. Na enige tijd kon de brandweer retour en Liander heeft alles overgenomen.

Lees verder...
Poging woninginbraak in Beuningen

Beuningen - Vrijdag 30 november heeft er bij een woning aan de Patrijslaan een poging tot inbraak plaatsgevonden. Dit is gebeurd tussen 15:00 en 19:15. De politie is op zoek naar mensen die iets gezien of gehoord hebben. Heeft u andere informatie omtrent deze zaak dan hoort de politie dat ook graag. Neem contact op met de politie via 0900-8844.

Lees verder...
Buitenbrand aan de Woerdsestraat in Altforst

Altforst - De brandweer is zondagmiddag rond 13:39 gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Woerdsestraat. De rookwolken waren in de wijde omtrek te zien. De brandweer ging met meerdere wagens ter plaatse om het vuur te bestrijden. Ze waren snel ter plaatse en konden de brand blussen. De oorzaak van de brand is niet bekend. Er is niemand gewond geraakt.

Lees verder...
Illegale pokerbijeenkomst stilgelegd

Beuningen - Op donderdagavond 15 november is een "illegale" pokerbijeenkomst op het industrieterrein De Schoenaker stilgelegd. Gemeente Beuningen voerde die avond samen met Omgevingsdienst Regio Nijmegen en de politie een integrale controle uit. Het ging om een gerichte actie. De gemeente ontving signalen uit de omgeving over deze pokeravond. Daarop is besloten om ’s avonds een inval te doen in het pand aan de Bronswerf. De pokerwedstrijd is direct stilgelegd en de ongeveer 18 deelnemers moesten weg. Tijdens dit soort toernooien spelen de deelnemers om een geldprijs.. Het betrof dus geen vriendenclub welke gezellig een kaartje wilde leggen. Burgemeester Daphne Bergman is tevreden dat de illegale pokeravond is stilgelegd. “Zo’n pokeravond klinkt misschien onschuldig, maar het is een illegale gokactiviteit. Dit soort ondermijning pakken we aan.” De organisator hoort volgende week van de gemeente van de gevolgen voor hem zijn.

Lees verder...
Bekijk al het
lokale nieuws
Tips banner

Landelijk nieuws

Fietser gewond na aanrijding in Apeldoorn

De hulpdiensten werden woensdagmiddag iets na 13.00 opgeroepen nadat een fietser was geschept door een automobilist op de Eglantierlaan in Apeldoorn. De fietser, een jonge jongen. Raakte bij het ongeval gewond en moest zich laten behandelen door het ambulancepersoneel. De automobilist zou de jongen te laat hebben opgemerkt en kon een botsing niet meer voorkomen. De fiets en auto hebben lichte schade opgelopen. De politie heeft van beide een verklaring opgenomen. Het is niet bekend of de jongen mee moest naar het ziekenhuis.

Lees verder...
Opnieuw alcoholcontroles gehouden in Maassluis

Op dinsdagavond 11 december hielden politieagenten en handhavers een alcoholcontrole op de Laan 1940-1945, Industrieweg en Westlandseweg in Maassluis. Ruim 400 bestuurders moesten blazen en daarvan hadden twee automobilisten drank op.

Lees verder...
Opnieuw autobrand in de maandereng

Ede - Dinsdagavond 11 december is er opnieuw een auto in vlammen opgegaan. Dit keer aan de Avercampstraat. Het betrof een busje van vervoersbedrijf Noot. Het voertuig kan als verloren worden beschouwd. Onderzoek moet uitwijzen of dit brandstichting is.

Lees verder...
Maassluizer vernielt diverse auto's in Honselersdijk

Op maandagmorgen 10 december heeft een 23-jarige Maassluizer tussen 7.00 en 7.30 uur meerdere auto's vernield in Honselersdijk. Een taxichauffeur die zich ermee bemoeide kreeg klappen. Op het bedrijventerrein Venus bij Royal FloraHolland in Honselersdijk heeft de politie een onderzoek ingesteld. Hierbij werd de Maassluizer aangehouden. Hij zal zich moeten verantwoorden bij de rechter. Aldus de WOS.

Lees verder...
Prullenbak opgeblazen aan Santplaet in Maassluis

Recentelijk is er aan de Santplaet in Maassluis een prullenbak opgeblazen met vuurwerk. De hele prullenbak kan als verloren worden beschouwd. Reparatie zal de gemeente duur komen te staan.

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws