Controle op het water

19/08

Foto: politie

Appeltern – Vrijdag 17 augustus is er samen met de landelijke eenheid controle uitgevoerd gericht op snelle motorboten waaronder ook de waterscooters/jetski’s op de Gouden Ham. Daarnaast ook op de Maas tussen Lith en Grave.

Meerdere snelle motorboten gecontroleerd en over de gehele lijn was alles in orde. Slechts 1 schipper had zijn vaarbewijs en ID niet voorhanden. Echter bij 2 voorvallen waar men aan het waterskiën was bleek slechts de schipper op de boot aanwezig te zijn. Bij het waterskiën moet naast de schipper een persoon, welke minimaal 15 jaar oud is, aanwezig zijn op de boot. Dit voor de veiligheid, dan hoeft de schipper niet achterom te kijken en zijn aandacht voor het snelvaren houden.

Verder zagen de agenten dat 1 schipper zijn jacht vast had gelegd met 2 touwen aan de bomen. Dit mag dus niet en de schipper heeft zijn jacht dus netjes voor anker gelegd zoals het hoort.