Gestolen auto leidt naar hennepkwekerij

2018-10-08 16:42:07

Foto: politie

Druten- Op maandag 1 oktober 2018 werd er een personenauto gestolen bij een woninginbraak in Nuenen (Eindhoven). Hierop is er een onderzoek gestart en is deze personenauto later die dag teruggevonden op de Industrieweg te Druten.

Op de locatie waar de agenten de personenauto terugvonden troffen zij ook een hennepkwekerij aan. De personenauto is in beslag genomen voor onderzoek en de hennepkwekerij is ontmanteld. Het onderzoek is nog in volle gang. Of er aanhoudingen zijn verricht is niet bekend.

Lokaal nieuws

Auto raakt van de weg en belandt in de sloot

Maasbommel - Woensdagmiddag is rond 16:30 een automobilist van de weg geraakt op de Dijkgraaf de Leeuwweg in Maasbommel en in een sloot beland. De bestuurder kon zelf het voertuig verlaten en raakte niet gewond. Wel had de bestuurder een nat pak en was erg geschrokken. Waardoor de bestuurder van de weg raakte is niet bekend. Een berger is ter plaatse gekomen om de auto uit de sloot te takelen en af te voeren.

Lees verder...
Wat betekent repatriëring in de ambulancezorg?

Bij Repatriëring word je teruggebracht naar je woonadres of een ziekenhuis in eigen land. Dit kan zijn doordat je een ziekte of letsel hebt opgelopen tijdens bijvoorbeeld een vakantie. Bij ziekte of ernstig letsel kan en mag je niet zomaar het vliegtuig terugnemen. Dit kan namelijk in sommige gevallen gevaarlijk zijn voor jezelf en medepassagiers. Het vervoer zou liggend moeten gebeuren en afhankelijk van de aard van het letsel onder begeleiding van medici. Vandaar dat er ook altijd van tevoren gekeken wordt naar de situatie en er overleg is met een arts, of en hoe iemand vervoerd kan worden. Denk hierbij aan de reistijd, bewaking van de patiënt, medicatie en nog veel meer. Medical Service Nederland in Druten is een bedrijf dat gespecialiseerd is in repatriëring. Over het algemeen worden de ritten aangemeld via alarmcentrales en meldkamers, maar ook zonder een verzekering kan men een rit persoonlijk regelen bij hen. Medical Service Nederland beschikt over een uitgebreid team van ervaren medische krachten, waardoor elke vorm van repatriëring mogelijk is. Zo kan het zijn dat er gereden wordt naar de Alpen om iemand naar Nederland te halen, maar het kan ook zijn dat er medische begeleiders in gevlogen worden voor een bewaakte vliegreis terug naar huis. Al het vervoer wat uitgevoerd wordt door Medical Service Nederland staat onder toezicht van een medisch manager. Medical Service Nederland beschikt over een beschikking van VWS en is daarmee een betrouwbare partij. Doordat de kosten van de terugreis op kunnen lopen is het verstandig om goed te kijken naar je (reis) verzekering. De kosten van repatriëring worden niet altijd standaard vergoed. Als je, je hiervoor verzekert hebt dan heb je als bijkomend voordeel dat je te maken krijgt met een Nederlandse alarmcentrale welke jou mee kunnen helpen om de terugreis in orde te maken. Bij Medical Service Nederland komt het nog wel eens voor dat mensen niet verzekerd zijn. Indien u niet verzekerd bent kunt u uiteraard ook direct bij hen terecht. Vanuit Medical Service Nederland wordt u dan ook bijstand geboden en wordt samen bekeken met een medisch specialist hoe uw terugreis gepland gaat worden. Repatriëring hoeft uiteraard niet perse internationaal te zijn. Ook ritten binnen Nederland komen vaak voor. Naast een ambulancerit door spontane ziekte of letsel zijn er ook andere zaken te bedenken waarbij u gebruikt kunt maken van liggend ambulance vervoer. Bijvoorbeeld voor een bezoek aan familie of uitvaart als u liggend vervoerd moet worden en een taxi niet mogelijk is. Heeft u nog vragen over repatriëring of liggend ambulancevervoer dan kunt u altijd contact opnemen met Medical Service Nederland. Zij zijn in geval van nood 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar bereikbaar om u de juiste zorg aan te bieden. Klik hier voor meer informatie.

Lees verder...
Brandweer gealarmeerd voor vreemde lucht

Ewijk - De brandweer is vrijdagavond rond 18:45 gealarmeerd voor een vreemde lucht aan de Pater van Boxtelweg in Ewijk. De brandweer heeft ter plaatse de omgeving gecontroleerd. Volgende de brandweer is er terpentine in de riolering terecht gekomen wat de lucht veroorzaakt heeft. De brandweer kon weer snel terug naar de kazerne.

Lees verder...
Auto in brand aan de Mandenvlechter

Beuningen - De brandweer is woensdagavond om 18:51 gealarmeerd vanwege een autobrand aan de Mandenvlechter in Beuningen. Een vrouw en haar kind zaten in de auto toen deze ineens afsloeg. De vrouw probeerde de auto te opnieuw starten, maar dit lukte niet. Er kwam wel ineens rook onder de motorkap vandaan waarna moeder en kind uit de auto zijn gegaan. Beiden zijn niet gewond geraakt maar erg geschrokken. De vrouw vertelde dat ze de auto pas sinds afgelopen zaterdag in bezit heeft.

Lees verder...
Jongen in elektrische rolstoel raakt gewond na val

Beuningen - Woensdagmiddag zijn de hulpdiensten rond 14:25 gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de van Heemstraweg. Het betrof een eenzijdig ongeval. Een jongen in een elektrische rolstoel raakte door natte bladeren in een draai en kwam ten val. Omstanders boden eerste hulp en alarmeerde de hulpdiensten. De jongen is met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Lees verder...
Bekijk al het
lokale nieuws
Tips banner

Landelijk nieuws

Brand in verzorgingstehuis, verpleegster raakt gewond

De brandweer is maandagavond uitgerukt naar verzorgingstehuis Avondzon aan de Eendenweg in Apeldoorn. In een appartement was een gordijn door nog onbekende redenen vlam gevat. Een verpleegster heeft geprobeerd de brand te blussen. De brandweer kwam met spoed ter plaatse en heeft de brand afgeblust. Er kwamen twee ambulances ter plaatse omdat de verpleegster en de bewoner van het appartement rook hadden ingeademd. De verpleegster is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De bewoner is ter plaatse gecontroleerd maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Team brand onderzoek doet ter plaatse onderzoek naar de oorzaak van de brand. Na ongeveer een uur kon de brandweer retour.

Lees verder...
Twee personen voortvluchtig na overval

Nijmegen - Maandagavond heeft er in de Zwanenveld een overval plaatsgevonden, ter hoogte van Jack's Casino. Het zou gaan om een straatroof. De politie is op zoek naar twee daders en is bezig met een buurtonderzoek. Er werd naast een speurhond ook een Burgernet bericht verspreid om de daders te vinden. Volgens de politiewoordvoerder zijn de daders gevlucht in de richting van Lindenholt. Burgernetbericht: Zojuist overval geweest Nijmegen. 2 personen dader. NIET zelf benaderen. Wijk Zwanenveld in. leeftijden 20 jaar. zwarte jassen, en mutsen Tips? Bel nu 112 Bij de beroving van twee personen hebben de daders hun telefoon buit gemaakt. De slachtoffers zijn niet gewond geraakt. https://youtu.be/bkz2zbVQZ8g

Lees verder...
Cijfers politie oktober

Almelo - Als je getuige of slachtoffer bent van een overval, straatroof of een ander ernstig incident wil je dat de politie zo snel mogelijk komt om je te helpen. En terecht. Bij spoedmeldingen zetten zij dan ook alles op alles om er binnen 15 minuten te zijn. Gelukkig lukt hen dit ook meestal. Ze vinden het belangrijk om open te zijn over hoe snel ze er zijn als het er toe doet (de reactietijden). Daarom publiceren zij elke maand de lokale cijfers voor de Gemeente Almelo. In de infographic is te zien hoe het met de reactietijden gesteld is in de gemeente Almelo. In de maand oktober werd er bij veel meldingen ook de brandweer of een ambulance gestuurd naar het zelfde incident. In 62 gevallen waren de agenten binnen de 15 minuten ter plaatse. Twee keer kwam het voor dat een andere hulpdienst (ambulance of brandweer) er eerder dan de politie en binnen 15 minuten aanwezig was om hulp te bieden. Helaas waren zij 1 keer net buiten de 15 minuten ter plaatse. De politie blijft ook komende maand natuurlijk hun best te doen om zo snel mogelijk hulp te verlenen daar waar nodig!

Lees verder...
21-jarige man mishandeld; getuigen gezocht

Almelo - De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling op de Maardijk. Zondag 11 november omstreeks 03.30 uur werd een 21-jarige man uit Almelo daar mishandeld door een agressieve automobilist. Het slachtoffer fietste op de Maardijk in de richting van het Polman stadion toen hij werd klemgereden door de bestuurder van een donkere Volkswagen, waarschijnlijk een Golf of Polo. De bestuurder, een jongeman tussen de 25-30 jaar stapte uit, mishandelde de fietser en gooide vervolgens zijn fiets in de sloot. De bestuurder was licht getint, kort donker haar dat aan de zijkant was opgeschoren en bovenop iets langer en een stoppelbaardje. Hij droeg een donkere lange jas. Daarna vertrok hij waarschijnlijk in de richting van de Ary Schefferstraat naar de Andreas Schelfhoutstraat. Wie weet er meer van deze mishandeling of over de bestuurder? Neem contact op met de politie via 0900-8844 of via Misdaad Anoniem 0800-7000. Zaaknummer: 2018509615

Lees verder...
Oproep tot pro-Zwarte Piet-demonstratie

Nijmegen - Aanstaande zaterdag wil actiegroep Kick Out Zwarte Piet demonstreren in Nijmegen. De harde kern van NEC laat weten dat er plannen zijn voor een tegendemonstratie. Zij willen voor Zwarte Piet demonstreren. Via verschillende WhatsApp en Telegramgroepen worden mensen opgeroepen om naar de Grote Markt te komen om te demonstreren voor Zwarte Piet. Er gaan teksten rond als: 'Geen anti-zwartepietenactie in Nijmegen. Schop ze de stad uut'. Er zouden zeker honderd mensen worden verwacht. Omroep Gelderland meldt dat de gemeente de ontwikkelingen nauw volgt. Beide partijen hebben zich nog niet gemeld bij de gemeente voor een demonstratie. Dit wel nodig om de veiligheid te waarborgen. Over eventuele veiligheidsmaatregelen kon Burgemeester Bruls niets zeggen. Het Nijmeegs College laat weten dat alle Pieten welkom zijn in de stad, dus ook Zwarte Piet. Het college mengt zich niet in de Zwarte Piet discussie en laat de verantwoordelijkheid bij de organisatie van de intocht.

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws