School plaatst uit veiligheid hekwerk door prikkeldraad buren

19/03

Foto: Jerry Gersen

19/03

Foto: Jerry Gersen

19/03

Foto: Jerry Gersen

19/03

Foto: Jerry Gersen

Puiflijk – Basisschool ‘t Geerke heeft enige tijd geleden besloten een hoge schutting te plaatsen doordat buren prikkeldraad hadden aangelegd. Het risico dat kinderen zich zelf open haalde of hun kleding open haalde was te groot.

De school heeft eerdere een groene schutting op het muurtje tussen het schoolplein en het buurtplein geplaatst meldt de Gelderlander, hierdoor moet de rust terug keren in de Kerkstraat.

De buurtbewoners hebben een bord geplaatst aan hun woning met “Directie SPOM bedankt Ouderraad Ouders. De Gemeente Druten. Buren”. De buren hebben dit bord geplaatst maar wilde niet reageren in de media laat de Gelderlander weten.

Het bestuur van de scholenkoepel SPOM heeft maandenlang overleg gehad met de bewoners wat op niets uitdraaide, uiteindelijk is er voor gekozen om deze maatregel te nemen uit belang van de veiligheid voor de kinderen.

Er zijn toch concessies gedaan vanuit de SPOM. Er kan niet meer gezeten worden op het muurtje. Naast het hekwerk is een stukje grond erachter vrij gemaakt. De Gelderlander weet te melden dat volgens het kadaster dat het stukje grond achter de muur officieel onderdeel is van het schoolterrein. De school staat hiermee dus in hun recht.