Vrachtwagen lekt diesel op Maas en Waalweg

11/06

Foto: Dennis Peters

11/06

Foto: Dennis Peters

11/06

Foto: Dennis Peters

11/06

Foto: Dennis Peters

11/06

Foto: Dennis Peters

Puiflijk – De hulpdiensten zijn dinsdagmiddag om 16:05 gealarmeerd voor een verontreinigd wegdek op de Maas en Waalweg ter hoogte van Puiflijk. Er is een dieselspoor van ruim 150 meter wat gelekt heeft uit een vrachtwagen.

De diesel lekte uit de brandstoftank van de trekker meldt de politie. De 2e rijstrook bij de rotonde om in te voegen naar de Maas en Waalweg is afgesloten met een pijlwagen en pionnen. Provincie Gelderland is ook ter plaatse en er is een speciaal bedrijf gealarmeerd om het wegdek schoon te maken. De gealarmeerde brandweer is inmiddels retour naar de kazerne en laat de opruimwerkzaamheden over aan het gespecialiseerd bedrijf. Door de gedeeltelijke afsluiting heeft het overige verkeer veel overlast en loopt de file op.

Update:
De politie meldt op social media dat een remtrommel de oorzaak was van het lek. De remtrommel lag op de weg en de chauffeur kon deze niet meer ontwijken, waarna deze in de tank was geslagen met de lek tot gevolg. De politie roept op om in contact te komen met de eigenaar van de remtrommel, zodat de schade geregeld kan worden.