Zeer grote brand in Druten [ FOTO + Video ]

12/06

Foto: Dennis Peters

12/06

Foto: Dennis Peters

12/06

Foto: Dennis Peters

12/06

Foto: Dennis Peters

12/06

Foto: Dennis Peters

12/06

Foto: Dennis Peters

12/06

Foto: Dennis Peters

12/06

Foto: Dennis Peters

12/06

Foto: Dennis Peters

12/06

Foto: Dennis Peters

Druten – Woensdagochtend is de brandweer om 7:12 gealarmeerd voor een industriebrand op de Industrieweg. De brandweer heeft opgeschaald naar zeer grote brand.

De brand woed in een bedrijfspand. Zwarte rookwolken zijn in de wijde omgeving te zien. De brandweer is met veel eenheden ter plaatse om de brand te blussen. Er is niemand gewond geraakt. Gezien de enorme afstand die soms afgelegd moest worden had een brandweerman een fiets van onze fotograaf geleend.

Omwonenden wordt aangeraden om ramen en deuren te sluiten.

Update:
De Veiligheidsregio laat even na 9:00 weten dat de grote brand onder controle is. De komende uren kan er nog last zijn van de rook. Nablussen gaat nog een behoorlijke tijd in beslag nemen. Het is mogelijk dat er roet en asdeeltjes aangetroffen worden, deze kunnen met water weggespoeld worden of met handschoenen aan opgeruimd worden.

De van Heemstraweg is afgesloten tussen bij de rotonde autobedrijf van den Heuvel tot aan de Bogerd. Alleen brommers, fietsers en voetgangers mogen erdoor. De brandweer heeft deze werkruimte nodig voor watertransport. Het verkeer wordt omgeleid via de Koekoek.

De brandweer kan niet bij alle brandhaarden komen. Daarom is er een kleine kraan ter plaatse gekomen om ruimte te creëren voor de brandweer zodat deze kleine brandhaarden ook volledig geblust kunnen worden.

In oktober 2017 was er ook brand in het pand. Destijds was er een houtdrogerij in het pand gevestigd. Toen ging het om een brandje in een container en viel het mee. Klik hier voor dat artikel.