Brand slaat over naar magazijn Kruidvat en woning eerste verdieping (update)

17/06

Foto: Davy Derksen

17/06

Foto: Davy Derksen

17/06

Foto: Davy Derksen

17/06

Foto: Davy Derksen

17/06

Foto: Davy Derksen

17/06

Foto: Davy Derksen

17/06

Foto: Davy Derksen

17/06

Foto: Davy Derksen

Beuningen – De brandweer is maandagavond om 18:20 gealarmeerd voor een gebouwbrand aan de Schoolstraat. Al snel na de eerste melding heeft de meldkamer opgeschaald naar middelbrand waardoor er nog meer eenheden werden aangestuurd om ter plaatse te gaan.

De rookwolken waren vanuit Nijmegen te zien. De brand zou woedde op de eerste verdieping van het complex en was zeer hevig. In het hele pand hangt nog flinke rook. Omliggende woningen zijn ontruimd. Een ambulance is gealarmeerd en is ter plaatse. Twee personen worden gecontroleerd, waaronder een medewerker van de Kruidvat. De brandweer is bezig om dozen bij de Kruidvat naar buiten te halen.

Volgens medewerkers van de Kruidvat is de brand buiten begonnen en overgeslagen naar het magazijn van de Kruidvat en naar de eerste verdieping. De brandweer heeft dit nog niet kunnen bevestigen.

De brandweer heeft het rolluik aan de voorzijde van de Kruidvat open moeten zagen om toegang te krijgen tot de winkel.

Update:
De brand is aan de achterzijde van de Kruidvat begonnen meldt officier van dienst Lucas Vermeulen. Er stond een palletwagen buiten met papier en karton. De brand is bij de palletwagen begonnen en hier kwam erg veel rook vrij wat het magazijn en de winkel introk en naar de bovengelegen woningen. De brandweer heeft het vuur geblust en is vervolgens gaan ventileren. Omliggende panden en bovengelegen woningen zijn gecontroleerd, zodat men er weer veilig naar binnen kon.

Er waren geen medewerkers meer in het pand, vandaar dat aan de voorzijde het rolluik open geslepen moest worden. Er hoefde niemand naar het ziekenhuis. De politie is aanwezig en er wordt onderzoek gedaan naar de brand.