Drankrijder gepakt dankzij oplettende burger

Dreumel – Zaterdag 12 oktober kwam er bij de meldkamer een melding binnen van een oplettende burger dat er op de Dijk een voertuig zou staan waarvan de bestuurder onder invloed van alcohol zou zijn.

Agenten gingen ter plaatse maar voordat zij er waren was het voertuig weer weg. Even later zagen agenten het voertuig op de Oude Dijk langzaam rijden. De politie moest keren om bij het voertuig te komen. Toen zij bij het voertuig aan kwamen had de bestuurder de stoel achterover gelegd en deed de bestuurder dat hij sliep. Het verhaal werd uiteraard niet geloofd en de man werd meegenomen naar het politiebureau in Tiel.

De man moest blazen op het bureau en hij blies een promillage van 780 UG/L. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij moet zich later verantwoorden voor de rechter.