Drugspanden gesloten door gemeente Beuningen

05/11

Foto: politie

05/11

Foto: politie

Beuningen – Vandaag heeft de gemeente drie drugspanden gesloten en verzegeld. Dit gebeurde aan het Geweld, Lavendelstraat en een woning aan de Smallencamp in Ewijk.

Het pand aan het Gewelf gaat voor vier maanden dicht. Het pand aan de Lavendelstraat en de woning aan de Smallencamp gaan voor drie maanden dicht. De politie heeft eerder dit jaar doorzoekingen gedaan in de panden en woning na uitgebreid onderzoek naar handel in verdovende middelen. Hierbij zijn o.a. (hard)drugs en druggerelateerde goederen gevonden en in beslaggenomen of is een hennepkwekerij ontdekt. Hierdoor heeft de burgemeester besloten de sluiting op te leggen. Niemand mag meer naar binnen. Het verbreken van een verzegeling is strafbaar.

Burgemeester Bergman: “Ik vind de leefbaarheid in onze buurten en wijken heel belangrijk. Drugshandel staat dat in de weg. Dat trekt criminaliteit en onveilige situaties aan. Denk aan brand bijvoorbeeld. Daarom heb ik besloten om deze woningen tijdelijk te sluiten.”