Tieners treffen grote wietkwekerij aan in voormalig wokrestaurant

06/01

Stockfoto ter illustratie

Ewijk – Maandagmiddag hebben jongeren een wietkwekerij ontdekt in het voormalige wokrestaurant Fong Shou aan de Van Heemstraweg. In de kwekerij stonden zevenhonderd tot duizend planten laat de politie weten.

Het pand staat al een lange tijd leeg en een aantal jongeren dachten maandagmiddag het pand in te sluipen om eens een kijkje te nemen. Op de eerste verdieping van het voormalig restaurant troffen zij in meerdere kamers de hennepplanten. Ze hebben direct de politie gealarmeerd. In 2018 is het pand overgenomen, zij lieten weten het pand te gaan verbouwen en later open te gaan. Het pand is echter nooit meer geopend.

Een speciaal team ontruimd de kwekerij en de planten en benodigdheden worden vernietigd. De politie heeft de zaak in onderzoek. Er zijn vooralsnog geen aanhoudingen verricht.