Politie waarschuwt voor “phising” door brief van bank

23/01

Foto: politie

Maas en Waal – De politie waarschuwt voor “phising” via een brief van de bank. De politie kreeg al eerder meldingen en heeft hier al vaker voor gewaarschuwd.

De “phising” is niet alleen meer zoals bekend via de digitale weg, maar dus ook via de brievenbus. De ontvanger moet zijn of haar pinpas insturen met pincode, zodat er een nieuwe werd opgestuurd. Het enige wat men verder moest doen is het bijgevoegde formulier invullen.

Indien dit gedaan was zouden criminelen zijn rekening hebben geplunderd. Op deze wijze proberen criminelen doelwit te maken van mensen niet online zitten. Voornamelijk ouderen kunnen hier de dupe van worden. Let hier goed op en bij twijfel, bel uw bank! Verder kan je dergelijke zaken melden bij fraudehelpdesk.nl.