Brandweer gealarmeerd voor schoorsteenbrand in Wamel

22/03

Foto: Rowan van der Sluijs

22/03

Foto: Rowan van der Sluijs

22/03

Foto: Rowan van der Sluijs

22/03

Foto: Rowan van der Sluijs

22/03

Foto: Rowan van der Sluijs

Wamel – De brandweer is zondagavond om 19:18 gealarmeerd voor een schoorsteenbrand aan de Waalbandijk. Een tankautospuit en een hoogwerker gingen ter plaatse.

De brand is ontdekt door mensen die op de dijk liepen. Zij hebben bij de woning aangebeld. Er kwam redelijk wat rook uit de schoorsteen. De brandweer is met de hoogwerker naar boven gegaan en heeft de vonkenvanger verwijderd. Het betrof een klein brandje en bevond zich aan de bovenzijde van de pijp. De brandweer heeft niet hoeven te blussen, het doofde vanzelf. Wel heeft de brandweer een controle gedaan. De schoorsteen is niet geveegd laat de bevelvoerder weten, dit zou meer schade aanrichten. De schoorsteenpijp was verder schoon.