Politiehelikopter meet auto met 242 km/u

08/04

Foto: Sebastiaan van Emmerloot

08/04

Foto: Sebastiaan van Emmerloot

Beneden-Leeuwen De politie heeft zondag 5 april een auto uiteindelijk staande kunnen houden op de Zandstraat meldt de politie vandaag op social media.

De Zulu (politiehelikopter) kreeg de auto in zicht toen deze op de A15 reed met zeer hoge snelheid. Vanuit de helikopter werd de snelheid gemeten en deze kwam uit op maar liefst 242 km/u. Gezien de enorme snelheid en gevaarzetting is de helikopter het voertuig gaan volgen. Eenheden op de weg konden de hardrijder uiteindelijk staande houden op de Zandstraat.

Tijdens de staande houding bleek ook nog eens dat het voertuig geschorst was en niet verzekerd. Gezien al deze feiten is het rijbewijs direct ingenomen en ook het voertuig werd in beslag genomen. De bestuurder kan meerdere proces-verbalen tegemoet zien en ook is hij aangemeld bij het CBR