Politie ramt vluchtende auto van de weg in Wamel

04/05

Foto: politie

04/05

Foto: politie

04/05

Foto: politie

04/05

Foto: politie

04/05

Foto: politie

04/05

Foto: politie

04/05

Foto: politie

04/05

Foto: politie

04/05

Foto: politie

Wamel – De politie heeft maandagochtend een auto geramd in Wamel om tot stoppen te dwingen.

Agenten zagen de groene Fiat Seicento over de Provincialeweg in Velddriel rijden waarbij op viel dat de achterkant van de Fiat bijna op de grond stond. Hierdoor gaven de agenten de bestuurder een stopteken. De bestuurder reageerde er niet op, waarna de agenten voor het voertuig gingen rijden en opnieuw een stopteken, nu via de achterzijde gaven. De bestuurder dacht hier anders over, hij trapte op de rem, keerde zijn voertuig en ging ervandoor.

De achtervolging werd ingezet en meerdere eenheden sloten aan. Op de van Heemstraweg ter hoogte van Heerewaarden probeerde een burger te helpen door met zijn personenauto de weg te blokkeren. Echter zag de voortvluchtige kans om de auto via het fietspad eromheen te rijden. Omdat de achtervolging al enige tijd duurde werd er besloten om hardere maatregelen te treffen. Op een kruising in Wamel zag een van de eenheden kans de auto te rammen en van de weg te drukken.

De verdachte, een 65 jarige man uit Waalre, is aangehouden en ingesloten in Tiel. De politie roept op als je de goederen op de foto’s herkent contact te zoeken met de politie via 0900-8844. Zaaknummer: 2020198606