Brandweer Beneden-Leeuwen bereikt mijlpaal

13/05

Foto: Dennis Peters

13/05

Foto: Dennis Peters

Beneden-Leeuwen / Nijmegen – De brandweerpost Beneden-Leeuwen heeft vandaag een mijlpaal bereikt na een melding van een zeer grote brand op industrieterrein Westkanaaldijk in Nijmegen. Bij de zeer grote brand was GRIP 1 afgekondigd waardoor het watertransport WTS3000 van Beneden-Leeuwen om assistentie werd gevraagd.

De brandweer van Beneden-Leeuwen ging ter plaatse om de collega´s van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid te assisteren. Ten tijde van de assistentie werd duidelijk dat ze een mijlpaal hadden bereikt. Het korps heeft met hun watertransport de mijlpaal bereikt van 100 km leggen aan brandslangen lieten ze ter plaatse weten.

Het watertransport voertuig WTS3000 van de brandweer in Beneden-Leeuwen doet al dienst sinds 2007. De allereerste uitruk van het voertuig was op 19 september 2007 in Culemborg. Vanaf 2007 tot en met vandaag is het voertuig en de bemanning 138 keer opgeroepen. Van de 138 keer dat zij uitgerukt zijn moesten ze 87 keer daadwerkelijk ingezet worden.

De inzet van vandaag bij de grote brand in Nijmegen ging niet ongemerkt voorbij. Er was een speciaal bordje van de brandweer Gelderland-Zuid aanwezig om aan te tonen op welke plaats de 100 kilometer werd behaald.

Klik hier voor meer informatie en foto´s over de grote brand in Nijmegen