Gaslek ontdekt tijdens installatie “slimme meter”

23/06

Foto: Rowan van der Sluijs

23/06

Foto: Rowan van der Sluijs

23/06

Foto: Rowan van der Sluijs

Boven-Leeuwen – De hulpdiensten zijn dinsdagochtend rond 9:00 ter plaatse gegaan naar de Florastraat. Het ging om een gaslek.

De officier van dienst van de brandweer laat weten dat er gister een vervanging is geweest van de gasmeter. Er is een zogeheten “slimme meter” geplaatst. Bij plaatsing worden de gasleidingen afgeperst, hierbij werd duidelijk dat er een gaslek was en is de gaskraan dichtgedraaid. Vanmorgen is de brandweer gebeld en zijn ter plaatse gegaan. De gaskraan werd open gedraaid en er werden controles uitgevoerd. Hierbij werd een verhoogde concentratie gemeten en de gaskraan werd weer dichtgedraaid. Liander was ook gealarmeerd en kwam ter plaatse met twee bussen en een auto. Liander gaat de leiding afpersen om het lek te kunnen lokaliseren. Hierna is het aan de bewoner om een installateur in te schakelen die het lek gaat repareren.