Vermoeden van brandstichting in Beuningen

23/06

Foto: Lars Schwachöfer

23/06

Foto: Rowan van der Sluijs

23/06

Foto: Lars Schwachöfer

23/06

Foto: Lars Schwachöfer

23/06

Foto: Rowan van der Sluijs

23/06

Foto: Lars Schwachöfer

23/06

Foto: Rowan van der Sluijs

23/06

Foto: Rowan van der Sluijs

Beuningen – Vanavond is de brandweer om 21.33 uur gealarmeerd voor een brand aan de Dijk in Beuningen. Een boomstronk stond in brand.

De brand werd gemeld door een voorbijganger. Een brandweerman is gaan kijken en liet weten dat de tankautospuit in de buurt kon komen. Een brandweerman van de tankautospuit bluste de brand door gebruik te maken van “een emmer”. Het water werd uit de Waal gehaald.

Omdat de boomstronk van binnen smeulde werd een kettingzaag ingezet zodat de boomstronk doorgezaagd kon worden en de brand beter geblust kon worden. Een stuk werd afgezaagd. Tijdens de werkzaamheden viel de zaag uit en was niet meer aan de praat te krijgen. De defecte zaag heeft verder geen invloed gehad op de werkzaamheden. De zaag zal op de kazerne vervangen worden. De brandweer gaat uit van brandstichting.