Brandweer en incidentfotografen redden koe uit water

05/08

Foto: Rowan van der Sluijs

05/08

Foto: Jerry Gersen

05/08

Foto: Rowan van der Sluijs

05/08

Foto: Jerry Gersen

05/08

Foto: Jerry Gersen

05/08

Foto: Rowan van der Sluijs

Beneden-Leeuwen – Woensdagavond is de brandweer om 21:25 gealarmeerd voor een dier in nood aan de Havendijk.

De brandweer ging snel ter plaatse en ook incidentfotografen van 112Nieuwsgroep waren op de melding afgekomen en waren er snel. Ter plaatse lag er een koe in het water. Voor het welzijn van de koe was het van groot belang om deze zo snel mogelijk uit het water te krijgen. Twee van onze fotografen hebben de brandweer hierbij bij gestaan om het dier door middel van slangen uit het water te trekken. Met gebundelde kracht lukte het om het dier op het droge te krijgen. Eenmaal op het droge heeft de brandweer wat hooi bij de koe neergelegd.

De boer kwam per toeval langs en heeft zich over het dier ontfermd. Hij zal hem in de gaten houden, maar waarschijnlijk na wat rust zou de koe weer opgeknapt zijn.