Brandweer gealarmeerd voor een zinkend schip in jachthaven

05/08

Foto: Rowan van der Sluijs

05/08

Foto: Rowan van der Sluijs

05/08

Foto: Rowan van der Sluijs

05/08

Foto: Rowan van der Sluijs

Heerewaarden – woensdagavond is de brandweer om 20:06 gealarmeerd voor een schip in nood in de jachthaven van Heerewaarden. Ter plaatse bleek er inderdaad een schip zinkende te zijn.

Doordat de wierpot niet was afgesloten na het varen zijn de leidingen volgelopen en geklapt. Een wierpot zorgt ervoor dat het water gefilterd wordt en daarmee de motor van de boot wordt gekoeld. Doordat er via de gesprongen leidingen water in de boot is komen te staan zakte het schip in het water. Doordat het schip zonk kwam er ook nog via de uitlaat water binnen.

De brandweer heeft drie pompen in het schip gelegd om het water eruit te pompen. Tevens hebben zij een zogenaamde “keg” in de uitlaat gedaan en de wierpot dicht gezet. Het schip is volledig leeggepompt zodat de boot blijft drijven en de eigenaar zal het schip moeten laten repareren meldt de brandweer.