Werknemers vleeswarenfabriek onwel door perazijnzuur

03/09

Foto: Rowan van der Sluijs

Beuningen – Woensdag 2 september waren de hulpdiensten groots uitgerukt voor een ongeval met gevaarlijke stoffen bij vleeswarenbedrijf Henri van den Bilt aan de Goudwerf. Er had een reactie plaatsgevonden met gevaarlijke stoffen.

40 tot 50 medewerkers moesten naar buiten in afwachting van de hulpdiensten. Twee personen waren voor controle met niet direct gerelateerde klachten overgebracht naar het ziekenhuis. Tien personen en twee agenten zijn ter plaatse gecontroleerd, gezien men last had van de luchtweg en irritatie van de ogen.

De Veiligheidsregio laat donderdagochtend weten dat het ging om de stof perazijnzuur. Deze stof wordt onder andere gebruikt als desinfectie en schoonmaakmiddel.

Klik hier voor eerdere berichtgeving en foto’s