Basisschool Afferden volledig gesloten na coronabesmettingen

17/09

Foto: Google Streetview

Afferden – Basisschool St Victorschool aan de Gaard in Afferden is gesloten vanwege coronabesmettingen. Het gaat om een besmetting van een bovenbouwleerling en een leraar in opleiding.

Vanwege de besmettingen is besloten om vanaf vandaag geen fysiek les meer te geven. De school gaat 10 dagen dicht. Op de school zitten 135 leerlingen. De ouders zijn gisteravond ingelicht nadat de leerling positief had getest op het cornavirus. De leraar in opleiding bleek zondag al besmet meldt de Gelderlander.

Voor kinderen met ouders met een cruciaal beroep is opvang geregeld. Het gaat om zeven kinderen. De school zorgt er verder voor dat kinderen van school chroombooks krijgen, zodat er online lessen gevolgd kunnen worden. De sluiting is op advies van de GGD Gelderland-Zuid, Omdat het een kleine school met combinatieklassen is betreft het een uitzonderlijke situatie waardoor de keuze is gemaakt voor volledige sluiting. Op het leerplein zouden kinderen van alle leeftijden voortdurend contact hebben met elkaar. Vorige week waren er al opvallend veel kinderen die ziek waren gemeld. Hierop begon de school al voor te bereiden op het opnieuw opstarten van digitaal onderwijs.

De school zou naar verwachting op maandag 28 september weer open gaan.