215.000 kippen worden geruimd in Puiflijk na wederom vondst vogelgriep

05/11

Foto: Dennis Peters

05/11

Foto: Dennis Peters

05/11

Foto: Jerry Gersen

05/11

Foto: Jerry Gersen

Puiflijk – Er worden 215.000 kippen geruimd bij twee pluimveebedrijven in Puiflijk vanwege de vondst van vogelgriep.

Het gaat om 100.000 leghennen van een bedrijf waar de vogelgriep is aangetroffen en nog eens 115.000 opfokhennen van een bedrijf die er direct in de buurt ligt. Het ministerie van Landbouw meldt dat het bedrijf met de opfokhennen uit voorzorg wordt geruimd. Het bedrijf ligt binnen een straal van de Puiflijkse pluimveehouder waar de vogelgriep is geconstateerd. De ruimingen worden gedaan door de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit).

Er is een zone van tien kilometer afgekondigd met een vervoersverbod van dieren en dierlijke producten afkomstig van bedrijven met commercieel gehouden gevogelte. Er zijn nog zes andere pluimveebedrijven die in een straal van drie kilometer liggen welke zullen worden onderzocht op vogelgriep.