Automobilist zonder rijbewijs en mogelijk onder invloed van drugs kan auto inleveren

25/11

Foto: politie Beuningen

Beuningen – De politie zag vandaag op de Wilhelminalaan een auto rijden waarvan het vermoeden bij de agenten wekte dat de bestuurder niet in het bezit was van een geldig rijbewijs.

Het vermoeden van de agenten bleek te kloppen. De bestuurder was dit jaar ook al vaker gepakt voor het rijden zonder geldig rijbewijs. Hierop werd besloten om het voertuig in beslag te nemen en af te slepen. De Officier van Justitie zal er later een beslissing over nemen. Tijdens de controle werd het ook duidelijk dat de bestuurder mogelijk onder invloed was van drugs. Er is een speekseltest afgenomen en hierbij werden er sporen aangetroffen van mogelijk cocaïne gebruik. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Nijmegen. Hier is door een GGD-arts bloed afgenomen wat onderzocht zou worden op drugsgebruik. Als de bestuurder onder invloed reed dan volgen hierop nog extra sancties.