Voormalig wokrestaurant in Ewijk gesloten voor zes maanden

03/02

Foto: Rowan van der Sluijs

Ewijk – Het pand van het voormalig wokrestaurant Fong SHou aan de van Heemstraweg is door burgemeester Daphne Bergman gesloten voor zes maanden.

Er is sprake dat de leefbaarheid, veiligheid en gezondheid van de woonomgeving in gevaar wordt gebracht. Er is veel overlast sinds het pand leeg staat. Begin vorig jaar werd er door een aantal tieners een wietplantage aangetroffen. In de kwekerij stonden destijds tussen de 700 en 1000 hennepplanten.

Afgelopen zondag was er nog een gaslekkage in het pand, waardoor de hulpdiensten moesten uitrukten. De Van Heemstraweg was vanwege de gevaarzetting een behoorlijke tijd deels afgesloten. Klik hier om dat artikel terug te lezen.

De eigenaar wordt gewezen op zijn zorgplicht. Hij kan toekomstplannen voorleggen aan de gemeente, tevens mag er ook een sloopvergunning worden aangevraagd.