Politie beëindigt illegaal feest in Weurt

25/04

Foto: 112Nieuwsgroep

25/04

Foto: 112Nieuwsgroep

25/04

Foto: 112Nieuwsgroep

25/04

Foto: 112Nieuwsgroep

25/04

Foto: 112Nieuwsgroep

25/04

Foto: 112Nieuwsgroep

25/04

Foto: 112Nieuwsgroep

25/04

Foto: 112Nieuwsgroep

25/04

Foto: 112Nieuwsgroep

25/04

Foto: 112Nieuwsgroep

25/04

Foto: 112Nieuwsgroep

Weurt – De politie beëindigde afgelopen nacht omstreeks 1 uur een illegaal feest aan de Jonkerstraat in Weurt. De geluidsinstallatie is in beslag genomen.

De politie kreeg omstreeks 22.45 uur melding van geluidsoverlast vanuit de richting van de voormalige rioolwaterzuiveringsinstallatie aan de Jonkerstraat. In het kantoor verblijven waarschijnlijk zo’n 30 krakers, die zich afgelopen december toegang hebben verschaft tot het terrein. Vorige week vrijdag werd de zaak behandeld door de rechtbank in Arnhem. Waterschap Rivierenland startte een kort geding tegen de krakers, na de bezetting van het terrein. De krakers lieten meerdere malen geen onderzoekers, inspecteurs of medewerkers van het bedrijf toe op het terrein. De rechter doet over twee weken uitspraak.

De muziek was gisteravond in de wijde omgeving te horen. Agenten constateerden dit ook en besloten het illegale feest te stoppen. De politie surveilleerde in de omgeving en zette controleposten op. Meerdere voertuigen en personen werden gecontroleerd. Een auto uit Spanje, waar drie personen in zaten, werd voor de deur van de rioolwaterzuiveringsinstallatie gecontroleerd. Zij moesten hun auto achterlaten en konden hun weg te voet vervolgen. Een fietser die het terrein verliet kon ook na controle verder.

Even voor 1 uur verzamelden zo’n 15 politiewagens en de brandweer zich voor het terrein. De brandweer forceerde het hek, waarna de politie het terrein betrad. Meerdere personen op het terrein en in het pand werden door de politie gecontroleerd. Twaalf personen werden bekeurd voor het overtreden van de coronamaatregelen. De muziek werd gestopt. De geluidsinstallatie is door de politie in beslag genomen om de geluidsoverlast voor de omgeving te stoppen.