Auto vliegt over de kop op de Van Heemstraweg

09/10

Foto: Lars Schwachöfer

09/10

Foto: Lars Schwachöfer

09/10

Foto: Lars Schwachöfer

09/10

Foto: Lars Schwachöfer

09/10

Foto: Lars Schwachöfer

09/10

Foto: Lars Schwachöfer

09/10

Foto: Lars Schwachöfer

09/10

Foto: Lars Schwachöfer

09/10

Foto: Lars Schwachöfer

09/10

Foto: Lars Schwachöfer

09/10

Foto: Lars Schwachöfer

09/10

Foto: Lars Schwachöfer

Weurt – Gisteravond vond omstreeks 22:30 een eenzijdig ongeval plaats op de Van Heemstraweg. Een auto vloog na een inhaalpoging over de kop en belandde in de berm.

Een automobilist reed ter hoogte van Weurt achter een stadsbus en wilde deze inhalen. Daarbij schatte hij de snelheid van de bus waarschijnlijk anders in. Hij reed met hoge snelheid langs de bus en reed ter hoogte van het BP tankstation frontaal tegen de stoeprand van een verhoogde middenberm. De reed vervolgens over de middenberm, tegen een betonnen schrikblok in de berm waarna hij gelanceerd werd.

De auto vloog over de kop, waarbij hij een boom raakte, en kwam tot stilstand in de berm. Tijdens de vlucht verloor de auto een wiel met ophanging en het motorblok. Meerdere hulpdiensten rukten uit naar de ongevalslocatie.

De brandweer keek de auto na. De politie leidde het verkeer via het tankstation langs de ongevalslocatie. Ambulancepersoneel keek de bestuurder na. Hij raakte niet gewond. De politie nam een blaastest af. De man was niet onder invloed van alcohol.

Na enige tijd werd de weg vrijgegeven voor verkeer. Een berger sleepte de auto weg.